Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Média és a marketing
  2009-04-07 08:13:39, kedd
 
   
 


A fiatal olvasók hiányától beteg a lappiac
Elsősorban az olvasói utánpótlás hiánya, és nem a mostani válság okozzák a lappiac problémáit - mondta Kázmér Judit, az MLE elnöke egy interjúban. Szerinte nem olyan riasztóak a nyomtatott piac év eleji számai, és önmagát temeti a sajtó.

,,Ma mindannyiunknak össze kell fognunk, akik a sajtóban dolgozunk. Úgy nem fog menni, ha rendszeresen eltemetjük önmagunkat. Azzal, hogy rendszeresen tényként, a folyamatok magyarázata nélkül közöljük, hogy hanyatlik a sajtó, a halálhírünket keltjük" - mondta Kázmér Judit, a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) februárban újraválasztott elnöke a Napi Gazdaság hétfői számában megjelent interjúban.

Miközben mindenki 25-30 százalékos becsült reklámbevétel-visszaesésről ír az év első két hónapjában, a valós adat szerinte 8 százalék körüli. Mint elmondta, ez az időszak egyébként is lappiaci holtszezonnak számít, ráadásul tavaly egy nappal hosszabb volt az év, ami az egész reklámpiacon egymilliárdos többletköltést jelentett.

Nem a válság a baj
Bár a hirdetési gondok és a válságidőszakban visszaeső kulturális igények is közrejátszanak a lappiac helyzetében, a magyar nyomtatott sajtópiac egyik legnagyobb problémája az olvasói utánpótlás hiánya - fejtette ki Kázmér Judit.

A kiadók egyesületének vezetője szerint ugyanakkor hiába áll fenn a demográfiai probléma - azaz az, hogy a fiatalok internet- és mobilhasználata ,,alapvetően visszanyomja" a nyomtatott lapfogyasztást -, a print túléli majd a mostani átalakulást.

A print örök, de jöjjenek az online-ok
Kázmér Judit egyenesen úgy fogalmazott: ,,örökkön-örökké" fennmaradnak a nyomtatott lapok, hiába az internet a fejlődés iránya. Ami az online piacot illeti, valamennyi MLE-tag aktív már az interneten, de az egyesületnek egyik nagy online tartalomszolgáltató sem tagja.

,,Tavaly ebben nem tudtunk előrelépni" - ismerte el az elnök az interjúban, hozzátéve: külön munkacsoportot hoznak létre, amely kidolgozza, hogyan lehetne bevonni az internetes sajtót az egyesület munkájába. A megoldás akár az MLE névváltozásával is járhat.

Az államra is számít
Az interjúban Kázmér Judit az újságíró kérdésére arról is beszélt: egy előrehozott választás kétszeresen is jót tett volna a lappiacnak, hiszen a kampányoló pártok költései mellett az olvasói érdeklődés is megugrott volna.

Szerinte azonban fontosabbak a mindennapokban a sajtótermékeket terhelő adók és járulékok, amelyekről ismét kifejtette: a csökkentésüket szeretnék elérni. (Az elnök erről néhány héttel korábban az eMaSának is beszélt, de akkor például azt is felvetette, hogy az előfizetési díjak legyenek leírhatók az adóból.)

Érthetők a lapbezárások
Kázmér Judit szerint bár a közéleti napilapok vannak nagyobb bajban, a magazinpiacon is érthető, ha valaki bezárásokra készül. ,,Minden kiadónak más az üzleti filozófiája és más-más eredményrátát vár el portfóliószinten. Nem biztos, hogy megéri a jelenlegi helyzetben olyan lapokat fenntartani, amelyek kiadása a ... nullát hozza, még akkor sem, ha azok fenntartása jó piaci pozíciót jelent."

Ha ugyanis növekvő marketingköltés szükséges az olvasószám tartásához, racionálisabb lehet újat kitalálni egy lap helyett. Az elnök szerint a mai magyar magazinpiac egyébként színesebb, mint amekkorát a piacméret és az árérzékeny fogyasztók engednének.

Nehéz minőséget gyártani
,,Nehéz helyzetben vannak a lapkiadók, amikor bármilyen témában valódi minőséget szeretnének nyereségesen előállítani" - fogalmazott az elnök a kérdező azon felvetésére, a csökkenő példányszámok és a minőség nem függenek-e össze. ,,Na igen. A minőséggel is kellene valamit kezdeni" - ismerte el.

Szerinte azonban ez az újságírók hozzáállásától is függ, és a minőség nem pusztán a fizetések kérdése. Ezzel együtt azonban a magyar lappiac szerinte kevés minőségi terméket bír el.
Még több hír a Kreatív Online-on


Forrás: Egypercesek

 
 
0 komment , kategória:  Marketing  
Címkék: portfóliószinten, válságidőszakban, sajtótermékeket, névváltozásával, mobilhasználata, mindannyiunknak, marketingköltés, többletköltést, újraválasztott, mindennapokban, hozzáállásától, közrejátszanak, csökkentésüket, lapfogyasztást, munkacsoportot, egymilliárdos, egyesületének, racionálisabb, halálhírünket, példányszámok, magazinpiacon, visszaesésről, reklámbevétel, holtszezonnak, eredményrátát, rendszeresen, lapbezárások, fennmaradnak, nyereségesen, visszanyomja, egyesületnek, reklámpiacon, fogalmazott, előfizetési, kétszeresen, egypercesek, fiatal olvasók, olvasói utánpótlás, mostani válság, lappiac problémáit, nyomtatott piac, sajtóban dolgozunk, folyamatok magyarázata, halálhírünket keltjük”, valós adat, időszak egyébként, nappal hosszabb, egész reklámpiacon, hirdetési gondok, válságidőszakban visszaeső, lappiac helyzetében, magyar nyomtatott, Kázmér Judit, Magyar Lapkiadók Egyesülete, Napi Gazdaság, Kreatív Online-on,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kerüld el az evangélium örömén...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Adakozás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png ház  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png férfi  Varga János Veniam - Fontos sz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét  Facebookon kaptam  Hiányzik  Paul David Tripp Április 19  Leonardo da Vinci gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Alázat  Png fotel  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Idő  Png kislány  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Hiányzik  Egy bizonyos határt  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Julian Brass gondolata  A Megváltó szolgálatában  Png telefon  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Nem számIt  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Alvó cicák  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 20  Próbálj meg ...  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Jónás Tamás – Végtelen b...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fehér virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png rózsa csokor  Garai Gábor - Takarítás 
Bejegyzés Címkék
fiatal olvasók, olvasói utánpótlás, mostani válság, lappiac problémáit, nyomtatott piac, sajtóban dolgozunk, folyamatok magyarázata, halálhírünket keltjük&#8221, valós adat, időszak egyébként, nappal hosszabb, egész reklámpiacon, hirdetési gondok, válságidőszakban visszaeső, lappiac helyzetében, magyar nyomtatott, kiadók egyesületének, demográfiai probléma, fiatalok internet-, nyomtatott lapfogyasztást, print túléli, mostani átalakulást, print örök, nyomtatott lapok, fejlődés iránya, online piacot, egyesületnek egyik, internetes sajtót, egyesület munkájába, megoldás akár, interjúban Kázmér, újságíró kérdésére, előrehozott választás, kampányoló pártok, olvasói érdeklődés, sajtótermékeket terhelő, csökkentésüket szeretnék, elnök erről, előfizetési díjak, közéleti napilapok, üzleti filozófiája, jelenlegi helyzetben, olvasószám tartásához, elnök szerint, árérzékeny fogyasztók, kérdező azon, csökkenő példányszámok, újságírók hozzáállásától, fizetések kérdése, magyar lappiac, portfóliószinten, válságidőszakban, sajtótermékeket, névváltozásával, mobilhasználata, mindannyiunknak, marketingköltés, többletköltést, újraválasztott, mindennapokban, hozzáállásától, közrejátszanak, csökkentésüket, lapfogyasztást, munkacsoportot, egymilliárdos, egyesületének, racionálisabb, halálhírünket, példányszámok, magazinpiacon, visszaesésről, reklámbevétel, holtszezonnak, eredményrátát, rendszeresen, lapbezárások, fennmaradnak, nyereségesen, visszanyomja, egyesületnek, reklámpiacon, fogalmazott, előfizetési, kétszeresen, egypercesek, magazinpiac, szeretnének, fenntartani, demográfiai, magyarázata, előállítani, felvetésére, fenntartása, előrehozott, bezárásokra, fontosabbak, átalakulást, filozófiája, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 8590
  • e Hónap: 14831
  • e Év: 67097
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.